Kako jednostavno održavati red u kutiji za alat
5 jednostavnih trikova za održavanje kutije s alatom urednom

Postoje neke univerzalne istine koje se ne mogu poreći, i vrijede za sve. Zemlja je okrugla. Plaćanje poreza je neizbježno. Svatko ima više ili manje zatrpanu ladicu ili kutiju s alatom, ovisno o tome koliko alata imate i gdje ga čuvate.

Kutija za alat može biti dobro organizirana jer ima ugrađene pregrade koje olakšavaju sortiranje alata. Ali što je s onima koji svoj alat nemarno bacaju u neku ladicu? Nitko nije takav perfekcionist u pospremanju alata da mu se ne bi dogodilo da u ladicu ili kutiju namijenjenu čuvanju alata ne zalutaju prastari kablovi za punjenje ili vrećice šećera za kavu kojima je prošao rok trajanja.

Ako teško pronalazite alat baš kad vam zatreba jer je vaša ladica ili kutija s alatom u vječnom neredu, možda je vrijeme da odvojite nekoliko sati i riješite se nereda jednom zauvijek. Sa samo nekoliko jednostavnih trikova možete održavati taj red i osigurati da je vaš alat uvijek pri ruci. Baš onda kad ga trebate.

1. Raspremi

Prvi i nedvojbeno najvažniji korak koji morate slijediti prije nego li se upustite u raspremanje ladice ili kutije s alatom je zauzimanje čvrstog stava. Budite nemilosrdni i zaboravite na emocije, rješavajte se svega što nema svoju svrhu. Kineski štapići za jelo nagomilani u tri godine? Pravac smeće. Kuponi za popust u trgovini koji odavno više ne vrijede? Doviđenja! Ne samo da će vam ostati mnogo manje stvari za organizirati jednom kada se riješite suvišnoga, rasteretit ćete ladicu, ali i vlastiti um. Svoje mjesto može pronaći samo alat koji koristite i onaj koji ima svoju funkciju, posebno kad je riječ o višenamjenskom alatu. Njega ćete sigurno mnogo koristiti pa vam mora biti pri ruci.

Višenamjenski alati omogućuju održavanje kutije za alat urednom

2. Organizacija alata

Kada ste jednom izbacili sve nepotrebno, vrijeme je da započnete s kategorizacijom. Dobro pregledajte preostali sadržaj ladice ili kutije za alat i pokušajte ga organizirati prema kategorijama. Učinit ćete to vrlo jednostavno, kao kad raspremate hranu iz dućana u hladnjak. Perfekcionisti mogu otići i korak dalje, detaljna organizacija alata prema boji, namjeni ili veličini. Ključ svega je da se na kraju spremanja lakše snalazite i nastavite održavati ladicu ili kutiju urednom.

3. Podjela alata

Oni koji ne posjeduju kutiju s alatom, već ga trpaju u ladice, pojačano se izlažu opasnosti da se vrate istom kaosu za tjedan dana nakon spremanja. Predlažemo da nabavite jeftine pregrade za svoju ladicu, olakšat će vam da je održite urednom. Ideja je da svakom alatu dodijelite njegovo mjesto unutar ladice s pregradom i stvorite naviku vraćanja istog alata na njegovo predviđeno mjesto nakon što završite s radom. Ako želite biti kreativni, pregrade ladice možete obložiti ukrasnim papirom s uzorkom koji će vas dodatno motivirati da ju održite urednom.

4. Ne trpaj

Kao i u ormarima s odjećom, ormarićima za cipele, ostavama s hranom, i kod kutija za alat slična je stvar. Što manje stvari, to je prostor pregledniji i uredniji. Posebno ako je riječ o ladicama s alatom. One imaju sklonost privlačenja mnogo nepotrebnih stvari, većinu kojih nikada ne koristite. Zaustavite taj začarani krug skupljanja nepotrebnog alata jednom zauvijek, i uložite u jedan višenamjenski alat koji zauzima tek djelić prostora, ali zajamčeno obavlja zadani posao. Jedan svestrani Wave Plus koji sadrži 18 alata u jednom kompaktnom tijelu sigurno će rasteretiti vašu ladicu i kutiju s alatom.

Prisjetite se da je manje uvijek više i uložite u jedan proizvod koji može obaviti posao za tri različita alata. Ne postoji bolji način za održavanje radnog prostora urednim.

Wave plus višenamjenski je alat koji zamijenjuje 18 drugih alata

5.  Stvori naviku

Ono najvažnije u održavanju vašeg prostora s alatom dugoročno urednim jest da vam to pređe u naviku. Ne dozvolite da sav posao sortiranja i pospremanja alata za mjesec dana bude uzaludan. Trik je u tome da napravite plan i raspored redovnog čišćenja i pražnjenja ladice ili kutije s alatom tako da se više ne dovedete u situaciju u kojoj morate sve okrenuti naglavačke i raditi potpuni remont. Tog se rasporeda onda slijepo i pridržavajte. Bit ćete sretni kad posegnete za alatom koji vam treba, a on se nalazi baš na onom mjestu koji ste mu namijenili. I čeka vas.

 

Provjerite ponudu višenamjenskog alata koji štedi prostor U kutiji s alatom

Komentari
0

(Ocijenjeno: 0 puta)

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar / recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!