Planirate jesenski izlet automobilom? Opremite se!
Kako se najbolje opremiti za jesensko putovanje automobilom

Samo zato što se ljeto bliži svom kraju, ne znači da se ne možete zaputiti otvorenom cestom u novu pustolovinu. Dani su i dalje dugi i sunčani, brige o snijegu i ledu još nisu ni na vidiku i ništa vas ne sprječava da pokorite cestu. Ipak, pozitivan i bezbrižan stav nije ono što će vas dovesti do vašega cilja!

Bilo da ležerno uživate u pogledu iz svog kabrioleta ili ste se zaputili na pravu istraživačku avanturu u svom kamperu, postoje određene stvari bez kojih ne možete krenuti na put. Nećemo vas ostaviti u nagađanju!

 Leatherman Surge je stvoren za teške poslove!

Komplet za pomoć na cesti

Nitko ne voli razmišljati o mogućnosti manjeg sudara, probušene gume ili kakve druge poteškoće s automobilom za vrijeme putovanja - ali činjenica je da se nesreće često događaju. Premda nitko ne može jamčiti da će vaše putovanje proći bez i najmanjeg problema, sami možete utjecati na njegov ishod i umanjiti izgled nepovoljnih situacija planiranjem prije samog izleta.

Mnoge tvrtke prodaju već gotove setove alata za popravak, ali vrlo jednostavno možete složiti vlastiti, s proizvodima koji će vam sigurno i bolje poslužiti. Pronađite veću torbu i napunite ju ključnim predmetima kao što su:

  • kleme
  • aparat za gašenje požara
  • flaširana voda
  • proteinske ili energetske pločice
  • prva pomoć
  • trokut
  • pokrivači i deke
  • višenamjenski alat
  • stara krpa ili ručnik

Bolje je biti pripremljen za sve situacije.

Hrana i piće

Ni u kojem slučaju vas nećemo odgovarati od posjete restoranima uz cestu, znamo da se mnogi vozači ne uspiju oduprijeti takvim iskušenjima dok su na putu. Mi, međutim, preporučujemo da se za dobar dio puta opremite vlastitim kulinarskim kreacijama, barem onim jednostavnim u obliku sendviča.

Oslanjanje isključivo na restorane i trgovine na benzinskim postajama vrlo je skup sport. Ne želite da vas zadesi glad tijekom puta, bez pouzdanog izvora hrane na vidiku!

Odredite plan obroka i ponesite sa sobom omiljene grickalice koje će pomoći umanjiti male krizne gladi. Uzmite u obzir zdrave opcije poput granole, suhog voća i orašastih plodova, koji niti ne stvaraju nered u automobilu. Vjerujemo da ne moramo spominjati da su bočice s vodom (za višekratnu upotrebu) apsolutno ključne!

Alati za navigaciju

Da na izlet krećete prije deset godina, savjetovali bismo vam da sa sobom obavezno ponesete kartu. No, vremena su se promijenila, pa tako i navigacijski alati. Ako u svom automobilu imate integriran GPS sustav – izvrsno, nadamo se da se njime znate dobro koristiti. Isto vrijedi i za vaš pametni telefon i bilo koju drugu navigacijsku aplikaciju koju ste downloadali na vaš uređaj.

Ono što uvijek trebati imati na umu je činjenica i da tehnologija nekad zna zakazati, osobito kada u obzir uzmemo mogućnost da nam se u najgorem trenutku može isprazniti baterija ili nestati signal. Zbog takvih je situacija pametno uz sebe imati spremnu dobru staru papirnatu kartu – na nju se uvijek možete osloniti.

Elektronika

Bez obzira na to smatrate li se tehnološkim frikom ili ipak radije izbjegavate sve sa zaslonom i bježite u prirodu, vjerojatnost je da nećete moći nikamo bez svog telefona. Može se dogoditi da ćete biti primorani napraviti rezervaciju za hotel u zadnji čas (ili vam u trenutku dođe da poslušate svoju omiljenu pjesmu), u svakom slučaju, dobro je imati pametni telefon pri ruci.

Tehnologija ponekad zna zakazati, pa za svaki slučaj u automobil spremite i kartu.

Također, ako možete, ponesite sa sobom više od jednog punjača koje ćete moći priključiti u automobilu. Na dugim dionicama ceste bez zaustavljanja bolje je biti spreman na sve, nikada ne znate hoćete li naići na dostupan vanjski izvor električne energije.

Sigurno ne želite riskirati ostanak bez glavnog sredstava komunikacije, ali i mogućnosti za okidanje dobrog selfieja u prirodi, zar ne?

MULTIALAT SURGE

 

Komentari
0

(Ocijenjeno: 0 puta)

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar / recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!