Povijest Leathermana: Legendarni multialati koji su promijenili povijest
Povijest Leathermana: Legendarni multialati koji su promijenili povijest

Ako ste ikada držali u rukama Leahterman multialate, sigurno ste shvatili da su oni vrhunski izbor za sve vrste projekata, od svakodnevnih popravaka do avantura na otvorenom. No, jeste li se ikada zapitali kako je Leatherman nastao? U ovom blogu, istražit ćemo povijest Leathermana i otkriti kako su Leatherman alati postali pravi klasik.

TIM LEATHERMAN

Priča započinje s  Timom Leathermanom, inženjerom iz Oregona, SAD. Leatherman je tijekom 1970-ih putovao Europom sa suprugom, a njegova frustracija s lošim kvalitetom alata koji je imao pri ruci potaknula ga je na stvaranje nečeg boljeg.

Dok su bili na proputovanju po Europi 1974. godine, Tim i njegova supruga Chau stalno su u hotelskim sobama nailazili na cijevi koje su curile, a uz to su stalno morali i nešto popravljati na svom starom Fiatu. Tim je tada shvatio potrebu za višenamjenskim alatom na bazi kliješta.

"Nosio sam nož za izviđače i koristio ga za sve, od rezanja kruha do popravljanja automobila, ali zapravo sam želio imati kliješta!". Kad se Tim vratio kući, počeo se baviti svojom idejom o multialatu, nacrtao je prve skice, a sve ostalo je povijest.

Godine 1983., nakon mnogo godina rada i razvoja, Tim S. Leatherman je zajedno s prijateljem Steveom Berlinerom osnovao tvrtku Leatherman Tool Group.

POCKET SURVIVAL TOOL

Originalni Leatherman alat zvao se PST ili Pocket Survival Tool. Sastojao se od 13 različitih alata, težio je oko 140 g i bio dugačak oko 10 cm. U prvoj godini poslovanja Tim i Steve nadali su se da će prodati 4.000 alata; Umjesto toga, prodali su 30.000. A tijekom sljedećih 10 godina, prodat će više od milijun PST multialata.

Nakon uspjeha prvog modela, Leatherman je nastavio inovirati i razvijati nove multialate koji su se prilagođavali potrebama korisnika. Modeli poput Super Toola, Wave-a i Charge-a postali su neizostavni alati za profesionalce i avanturiste diljem svijeta.

NEPOKOLEBLJIVA USTRAJNOST

Leatherman je poznat po kvaliteti i izdržljivosti svojih alata. Svaki alat je izrađen od visokokvalitetnih materijala poput nehrđajućeg čelika i opremljen brojnim korisnim značajkama. Također, mnogi Leathermanovi alati imaju mogućnost zamjene dijelova, što ih čini dugotrajnima i ekonomičnima.

Danas, Leatherman nastavlja inovirati i proširivati svoju liniju proizvoda. Od multialata posebno dizajniranih za avanture na otvorenom do onih namijenjenih profesionalcima u hitnim službama, postoji Leatherman za svaku svrhu.

Leatherman je postao sinonim za kvalitetu, funkcionalnost i pouzdanost. Leatherman alati su omiljeni među ljubiteljima prirode, radnim profesionalcima, avanturistima i svima koji traže pouzdanog suputnika u svakodnevnim situacijama.

Dakle, ako ste ikada u potrazi za savršenim multialatom, nećete pogriješiti s Leathermanom. Leathermanova povijest inovacija i predanost kvaliteti čine ih pravim liderom u svijetu višenamjenskih alata.

Istražite Leathermanovu široku ponudu, pronađite model koji vam najbolje odgovara i doživite snagu Leathermana u svojim rukama jednim klikom na link

Komentari
0

(Ocijenjeno: 0 puta)

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar / recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!