5 trikova za lakši život u studentskom domu
Preseljenje u studentski dom

Sobe u studentskom domu uglavnom su funkcionalno uređene, no u pogledu estetike nerijetko podbacuju. Iako u njoj boravite privremeno, ne znači da studentsku sobu ne možete pretvoriti u svoj prostor iz snova, ili se barem približiti svojoj viziji.

Bacite oko na našu listu kreativnih i praktičnih savjeta i trikova o preuređenju kako biste se inspirirali i izvukli maksimum iz svog malog prostora u studentskom domu.

Izvucite maksimum iz neugledne sobice!

#1 Opskrbite se esencijalnim stvarima

Preseljenje u studentski dom sa sobom nosi mnoge izazove i lako se obeshrabriti kada shvatite na koliko stvari sada morate misliti i koje sve vještine morate usvojiti. Dobrodošli u svijet odraslih! Prva pomoć, rezervne žarulje, sredstva za čišćenje, toaletni papir... popis se samo nastavlja. Tko bi rekao da će odlazak iz obiteljskog gnijezda biti toliko kompliciran?

Kada boravite u malom prostoru, kriterij prema kojem ćete odabirati ono što vam je potrebno u sobi je multifunkcionalnost određenog predmeta. Ako imate pristup kuhinji, svakako svoju potragu za kuhinjskim priborom ograničite na ono najpotrebnije, što ima niz funkcija.

Studentski dani nisu period za eksperimentiranje s drobilicom za češnjak ili čistačem za ribu, osim ako to stvarno ne želite. Isto vrijedi i za alate. Kliješta, rezač žice, kombinirana oštrica i odvijač – sigurno će vam prije ili kasnije zatrebati, a sve ih možete pronaći u multialatu poput Skeletoola koji će zamijeniti glomaznu kutiju s alatom, i zato ga je dobro uvijek imati pri ruci.

Multialat koji je uvijek pri ruci.

Ako tražite nešto što ima još više funkcija, Wave Plus koji je kompatibilan s Leathermanovim setom bitova omogućuje vam sve, od zatezanja naočala do odvijanja običnog vijka. Neka vam multifunkcionalnost postane prioritet kako biste uspjeli maksimalno iskoristiti svoj dragocjeni životni prostor.

#2 Izmijenite raspored namještaja u sobi

Samo zato što ste u svojoj sobi zatekli namještaj raspoređen na određeni način, to ne znači da on tako treba i ostati. Osim, naravno, ako sam raspored nije striktno određen pravilnikom, u tom slučaju zanemarite ovaj korak.

Za početak zamislite kako biste željeli da vaš prostor izgleda i na koje biste sve načine mogli rasporediti namještaj. Razmislite o tome kako planirate koristiti određeni dio prostora i premještajte neko vrijeme ​​stvari kako biste u konačnici dobili najfunkcionalniji raspored.

Radi se o jednostavnom rješenju koje čini veliku razliku! Ne biste vjerovali koliku promjenu donosi pravilno postavljen namještaj u prostoru.

#3 Gledajte visoko!

Najbolji trik za održavanje osjećaja prostranosti je u pohranjivanju stvari u visinu. Osim ako niste sreli zlatnu ribicu koja ispunjava želje, velike su šanse da nećete raspolagati s velikom kvadraturom, pa toplo preporučujemo da isprobate ovaj trik. Dovoljno je na zid postaviti nekoliko polica, i zahvaljujući njima rasteretiti dio prostora na podu.

Savršena pomoć pri postavljanju polica svakako je Wave Plus sa svojih 18 različitih alata koji među ostalim sadrži križni odvijač i razne bitove.

U malom prostoru, police čine veliku razliku.

#4 Odaberite stil ili temu

Ne mislimo biste trebali završiti tečaj za dizajn interijera, ali bi bilo dobro da imate neku vlastitu viziju prostora. Bez obzira na to jeste li zaljubljenik u neki određeni stil poput shabby chica ili vam ne smeta jednostavnost postojećeg izgleda studentske sobe, kreativno usmjerenje pomoći će vam u stvaranju zaokruženog izgleda prostorije. Voditi se takvim pristupom olakšat će vam cijeli proces u maloj kvadraturi.

#5 Organizirajte idealni radni kutak

Koliko god vi odbijali razmišljati o tome što slijedi nakon uređenja, studentski život nezaobilazno je povezan uz rad i učenje. Čak se i onim najmarljivijim i najupornijim studentima nekada dogodi da u posljednji čas moraju pripremiti ispit i provesti noć pišući seminar. Upravo zato je jedan od najvažnijih dijelova studentske sobe radni prostor.

U radnom kutku provodit ćete najviše vremena, pobrinite se da je organiziran.

Razmislite o tome kako najbolje funkcionirate i tome prilagodite prostor. Ako najviše vremena učeći provodite za stolom, pobrinite se da on ne bude zatrpan i da bude dobro organiziran. Ako preferirate ležeći položaj i učite u krevetu, pronađite potporne jastuke i svoj noćni ormarić prenamijenite u radnu stanicu. Najvažnije je da se u svom prostoru osjećate ugodno i prije svega motivirano za rad.

 

PROVJERI PONUDU MULTIALATA

Komentari
5

(Ocijenjeno: 1 puta)

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar / recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!